1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Frama Kočerin na 15. Papa fest-u u Solinu

PDF Ispis E-mail

altNaša Frama i ove godine je nastupila na Papa fest-u u Solinu. Ovaj festival je spomen na boravak pape Ivana Pavla II. u Solinu, 4. listopada 1998. godine. Već  treću godinu zaredom nastupamo i to je već  postala jedna lijepa tradicija u našem bratstvu.

 

No ovaj put bilo je još ljepše i svečanije, jer je to ove godine bio jubilarni 15. Papa fest. Točno prije 15 godina papa Ivan Pavao II. posjetio je Split i Solin u sklopu svog pastoralnog posjeta Hrvatskoj. Papu je dočekalo tisuće i tisuće Hrvata, pogotovo mladih. Sama činjenica da je pjevanje na Papinoj misi predvodio zbor sastavljen od 2 100 pjevača dovoljno pokazuje ljubav prema tom dragom Papi, a na tu ljubav koju su mu iskazali i on je uzvratio pjevajući na kraju zajedno sa svima okupljenima "Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata". I od tada se u spomen Papi Ivanu Pavlu II.  i u sjećanje na taj susret, svake godine održava ovaj festival.

Došlo je vrijeme da se i ove godine pridružimo tom slavlju, pa smo se tako s radošću  pomolili za sretan put i polako krenuli prema Solinu.  Kada smo stigli, naše pjevačice otišle su na generalnu probu, a ostali su se zabavili razgledanjem  prelijepog grada, druženjem i uobičajenim framskim igrama.

Ove godine nastupilo je 14 zborova i solista, a sam festival nije natjecateljskog karaktera. Mi smo nastupili s  pjesmom “ O Istino, gdje si?“ koju je napisala i uglazbila Anamarija Milićević, a pjesmu su otpjevale:  Jelena Sesar,  Nikolina Kvesić i Martina Banožić.

Nastup je prošao odlično, a kako u dobrom društvu vrijeme brzo leti, ubrzo smo se svi opet okupili u autobusu spremni za povratak kući. U veselom raspoloženju, pjesmi i karaokama i to je proletjelo. Za uspomenu smo dobili zahvalnicu i mali kipić dragog nam pape Ivana Pavla II. Bilo je predivno u toj dvorani, s gomilom ljudi slaviti Boga i prisjećati se pape. Kao što smo spomenuli, već tri godine smo nastupali na ovom divnom Festivalu. Želja nam je i nastaviti ovu tradiciju, jer dosada smo pjevali blaženiku, a dogodine već pjevamo u čast našem svecu Ivanu Pavlu II.

Piše: Framašica Katarina Mikulić

alt

alt

alt

Primanja i obećanja 2012.