Fra Stanko Bnožić proslavio Zlatnu misu

U crkvi sv. Petra i Pavla na Kočerinu, u nedjelju, 8. srpnja, svoju zlatnu misu proslavio je naš fra Stanko Banožić, uz koncelebraciju kolega zlatomisnika fra Karla Lovrića i fra Andrije Nikića. Uz njih su slavili provincijal fra Miljenko Šteko, generalni definitor fra Ivan Sesar, župnik fra Mario Knezović i još dvadeset braće svećenika.
Fra Ivan Prusina je zlatomisniku i prisutnome puku izrekao prigodnu propovijed. Istaknuo je da pedeset godina vjernosti nekome i nečemu zaista vrijedi zlato. Pedeset godina vjernog služenja Kristu i Crkvi počevši od Hercegovine, preko naših iseljenika u Njemačkoj i Švicarskoj našemu je fra Stanku bio hod vjere i predanosti. Propovjednik je zahvalio fra Stanku i poželio mu daljnji blagoslov u životu i radu.

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Mario Knezović, gvardijan na Širokome Brijegu fra Tomislav Puljić i provincijal fra Miljenko Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej. Na kraju svete mise zlatomisnik je zahvalio Bogu, svojim roditeljima, provinciji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz njegov svećenički život, te je zajedno s mladomisnikom fra Antoniom Musom na sve zazvao Božji blagoslov.

Nakon svete mise slavlje se nastavilo u restoranu ˝Kod Čolića˝.

VIŠE FOTOGRAFIJA VIDITE KLIKOM OVDJE

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje