Frama Kočerin na XVI. Framafestu u Mostaru

U subotnje jutro, 19. listopada, krenuli smo u Mostar na ovogodišnji Framafest. Framaši iz Posuškog Graca dočekali su nas u busu na Kočerinu, tako da smo zajedno nastavili put do Mostara.

Nakon prijava i preuzimanja ulaznica, slijedila je sveta Misa koju je predvodio fra Mate Logara u koncelebraciji ostalih duhovnih asistenata. Poslije mise imali smo ručak i pauzu koju smo iskoristili za zajedničko druženje, sklapanje novih prijateljstava i šetnju parkom. U domu Herceg Stjepana Kosače održao se festivalski dio s početkom u 16 sati. Od 27 prijavljenih skladbi nastupilo je 20 bratstava, iz cijele BiH - 19 Frama, a svoju pjesmu izvele su i Frame Grada Zagreba.

Ovaj Festival je natjecateljskog karaktera, pa je tročlani žiri kojeg čine fra Tihomir Bazina, Marija Čolak i Robert Pehar, odlučivao o nagradama. Frama Široki Brijeg dobila je nagradu za najbolji scenski nastup, Frama Mostar za najbolji tekst, a sveukupni pobjednik ovog XVI. Framafesta je Frama Humac. Naša Frama i ove je godine nastupila na Framafestu, i to s pjesmom "Poslušaj naš glas". Pjesmu je otpjevala Jelena Sesar, uz prateće vokale - Anu Kvesić i Drinu Penava.

U lijepom društvu i ugodnoj vožnji, stigli smo kući u večernjim satima.

Mir i Dobro!

Framašica: Ana Martinović

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje