KOČERIN PROSLAVIO 150 GODINA ŽUPE I PETROVDAN

U Kočerinu je bilo uistinu svečano na Uočnicu blagdana sv. Petra i sv. Pavla 28. lipnja i na sam blagdan 29. lipnja. Naime, tada je službeno proslavljen jubilej – stoljeće i pol župe Kočerin. Misno slavlje je predvodio mons.  dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK. U koncelebraciji je bilo dvadesetak svećenika koji su nekada djelovali u župi ili su rodom iz nje. Ulazna procesija je prošla predvorjem crkve uz ministrante, bogoslove, misnike, nadbiskupa i mlade folkloraše HKUD Kočerin koji su nosili fotografije svih svećenika i časnih sestara koji su djelovali u župi od njezina osnutka.
Nakon molitve pred kipom sv. Petra, koju je uputio župni vikar fra Velimir Mandić, uslijedilo je misno slavlje. Nadbiskup je na primjerima života apostolskih prvaka u homiliji povezivao naše živote s njihovim evanđeoskim djelovanjem. Liturgijsko pjevanje su animirali mladi članovi sadašnjega zbora Frame, te članovi prijašnjih naraštaja tog zbora mladih. Kočerinski župnik fra Mario Knezović je po završetku svete mise izrekao zahvale i čestitke, kako vjernome puku, tako i pastirima koji su svojom žrtvom bili sijači Božjega sjemena.
U ime Hercegovačke franjevačke provincije čestitku je izrekao fra Jozo Grbeš, provincijal. Nakon toga je o novonačinjenoj župnoj monografiji progovorio dr. fra Robert Jolić, njezin autor uz uredništvo župnika dr. fra Marija Knezovića. Fra Robert je kazao da to velebno djelo, velikoga formata i na 460 stranica i s brojnim fotografijama, treba imati svako kućanstvo u župi i tuđini.
Nakon Svete mise slavlje je nastavljeno u predvorju ispred i oko crkve. Bio je priređen domjenak za sav puk, njih oko dvije i pol tisuće, te glazba uz Tamburaški sastav Dukati. Čula se ganga, zaplesalo kolo i puštale suze radosnice. Na koncu svega je bio veličanstveni vatromet koji je svoj odsjaj imao i na najvećem prikazu lika sv. Franje na svijetu – zvoniku kočerinske crkve.
Na sam blagdan, 29. lipnja, Svete mise je predslavio fra Ivan Boras, bivši kočerinski župnik. A duhovnu pripravu kroz Trodnevnicu vodili su fra Miro Šego i fra Ivan Landeka, bivši kočerinski župnici.

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje