Mladi s Kočerina na 25. susretu mladih u Međugorju

U utorak 5.8. oko 8:30 sati nas se 40-ak mladih okupilo ispred župne crkve. Neke je tu dovela radoznalost, neke društvo, a neke lijepa sjećanja i uspomene na dosadašnja okupljanja mladih u Međugorju. No, što god smo mi mislili da nas je tu dovelo, sada znamo da je pored toga bio i jedan viši poziv, a to je poziv Majke koja želi okupiti svoju djecu oko sebe i ujediniti ih.Vođeni našim fra Goranom brzo smo stigli u Međugorje, našli lijepu hladovinu i započeli uživanje u 25. Mladifestu.

Slušali smo razna svjedočanstva, pjevali, plesali, molili, ispovijedali se…i tako sve do 12h kada je pozdravom Gospi završen jedan dio programa i započela je pauza. Pauza nam je dobro došla i iskoristili smo je za okrjepu i hlađenje jer je taj dan bio prilično vruć i sparan. U 16h oko crkve je opet započelo okupljanje mladih koji su pristigli iz svih dijelova svijeta i svi odmorni opet su počeli plesati, pjevati i moliti. I sve opet kao da je živnulo. Pored raznih svjedočanstava čuli smo i svjedočanstvo vidioca Jakova Čole koji je uz svoje goste Alena Nižetića i Maju Blagdan izveo pjesme sa svog novog albuma posvećenog upravo Gospi. U zraku se osjećala ljubav, radost, mir i zadovoljstvo. Osjećala se mladost i život u punom smislu tih riječi. Čak i oni veliki crni oblaci praćeni munjama i grmljavinom koji su se ¨borili¨ sa Suncem nisu mogli pokvariti taj osjećaj jer su bili potjerani nekom višom silom. U 18h započela je krunica, a zatim sv.

Misa kao vrhunac tog dana i našeg boravka u Međugorju. Cijela svečanost mise bila je uljepšana prinosom kilometarskog platna k oltaru koje je bilo ispisano molitvama vjernika. Naše jedinstvo bilo je preočito kada je tisuće mladih koji su tu bili prisutni diglo ruke prema Nebu i mašući našoj Majci i svi smo kao jedno pjevali ¨Ave Maria¨. Kako da to duboko ne dotakne svakog vjernika? Nakon sv. Mise i molitve sedam Očenaša ostali smo na blagoslovu predmeta koje smo taj dan kupili za nama drage osobe i za sebe i ponijeli ih svojim kućama kao uspomenu na ovaj predivan susret. Onda je slijedilo okupljanje i zajedničko fotografiranje ispred crkve i krenuli smo svojim kućama umireni, blagoslovljeni, obnovljeni i spremni za svoja životna poslanja. Draga Majko, hvala ti što si nas ovako okupila i izlila na nas slapove svoje milosti i milosti svoga sina Isusa. Daj da u ovom duhu živimo do sljedećeg ovakvog susreta!

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje