Pohod Livnu, Bos. Grahovu i Glamoču

Fratri i časne sestre iz župe Kočerin u srijedu 26. kolovoza, pohodili su Vidoše, Livno, Bosansko Grahovo i Glamoč. Prva stanica je bila župa Vidoši gdje je fra Ćoro Lovrić ispričao o znamenitostima župe i drugim posebnostima. Vidjeli smo i fra Ćirine dnevnike koje svakodevno vlastoručno ispisuje. Potom je na rasporedu bio samostan Školskih sestara franjevaka u Gorici kod Livna, te samostanska crkva na Gorici. Prekrasan je doživljaj i izvora Bistrica u Livnu.

Posebno dojmljivo bijaše u Bosankome Grahovu. Tu treba doći i doživjeti jednostavnost tih ljudi koji žive u maloj zajednici. Rat je ostavio tolike ožiljke da na prostoru cijele Općine Grahovo (a površinom je veličine kao područje Širokog Brijega, Posušja i Gruda) živi stalno tisući osoba. U središtu ratom stradaloga gradića je veliki središnji križ. U blizini Grahovu je crkva sv. Ilije. U Koritima je mala crkvica kao spomen na stradale u Drugome svjetskome ratu. O tome nam priča župni vijećnik Dražen.

U Glamoču je situacija malo bolja. Tu se ipak naziru uobičajene živote prilike. Po gradu se vide izvješene hrvatske zastave. Gradonačelnik je Srbin, ali Hrvati drže glavne institucije i privredu. U općini ima i Bošnjaka. Župnik don Marko Crnjak je pokazao župnu kuću i veliku dvoranu koja je sad u službi crkve. Časna sestra priča kako je u školi oko 100 djece na vjeronauku i da je križ istaknut u zbornici i drugdje premda je puno i nastavnika srpske i bošnjačke nacionalnosti. Povratak je bio preko prostranog glamočkoga i livanjskoga polja koji vapiju za oračima, koscima, pastirima, stokom...

FOTOGRAFIJE VIDITE OVDJE.

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje