Priopćenje: ŽUPNI URED NE TRAŽI DONACIJE ZA MONOGRAFIJU O KOČERINU, NEGO UDRUGA STEĆAK

Poštovani, budući da smo s raznih strana dobili upit o tiskanju monografije „Kočerin“, dužni smo radi jasnoće i točne informacije kazati slijedeće:
1. Udruga „Stećak“ iz Širokoga Brijega je odaslala dopis s podatcima o monografiji „Kočerin“ i molbom za donaciju/sponzorstvo monografije na razne adrese: institucija, poduzeća i nekih župnih ureda itd. Stoga, dužni smo izjaviti slijedeće:
2. Monografija „Kočerin“ nije monografija koju priprema ili uređuje itko u ime Župnoga ureda Kočerin, a povodom 150 godina Župe Kočerin.
3. Tu monografiju nemojte vezati uz Župni ured.
4. Župni ured Kočerin namjerava izdati službenu monografiju „150 godina Župe Kočerin“. Tu monografiju u ime Župe priprema i uređuje dr. sc. fra Robert Jolić, koji je  do sada za mnoge župe učinio takvo djelo. Izdavač te monografije će biti Župni ured i u ime izdavača potpisati će je dr. sc. fra Mario Knezović, župnik.
5. Stoga, ovim dopisom nudimo samo pojašnjenje, bez ikakvih drugih namjera, kako ne bi bilo zabune, nesnalaženja i kako ničim ne bi institucija Župnoga ureda Kočerin bila izložena krivome shvaćanju.
6. Svima koji pišu, rade i stvaraju želimo blagoslov i nitko nikome ne treba taj put priječiti. No, dužni smo reagirati ovako kako ne bi ostali u nejasnoći. U biti ovo je odgovor na vaše upite koje ste uputili usmeno, porukama na pokretne telefone ili na elektroničku poštu. Nekima smo odgovorili izravno porukom, a ovako svima!
7. Monografija Župe Kočerin će, ako Bog da, izići za Petrovdan iduće godine kad slavimo 150 godina Župe. U ime Župe za tu monografiju nećemo tražiti sponzorstva i donacije. Sa svojim vjernicima radimo, vjernici vole svoju župu, i vjerujemo da će od prodaje monografije veći dio troškova biti podmirena.
Svima želimo blagoslov, poštujemo slobodu Vašega odlučivanja za što ćete i kome dati svoj novac, ali samo izvješćujemo da znate kako s tim Župni ured nije povezan. Uostalom, u naslovu dopisa i potpisu predsjednika Udruge Grge Mikulića kojeg ste dobili, sve je jasno i razvidno! No, očito svi ne čitaju ili pročitano krivo shvaćaju. Zato ovo priopćenje.
Članovima Udruge Stećak, kao i navedenim autorima, u čije plemenite namjere ne sumnjamo, želimo svako dobro i sreću u radu!
Hvala na razumijevanju! 

Kočerin, 17. kolovoza                                                                               

Fra Mario Knezović, župnik
 

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje