Proglas vjernicima župe Kočerin

Draga braćo i sestre, sukladno službenim crkvenim odlukama i preporukama, obaviještavamo vas o slijedećem.

1. Svete mise ćemo, dok se odluka ne promijeni, slaviti u redovitim terminima u župnoj i filijalnim crkvama. Stoga napominjemo:
- Na Svetu misu, ako osjećate nelagodu savjesti, strah ili bilo kakvu poteškoću i bolest, ne morate dolaziti. To činite na osobnu odgovornost misleći na sebe i druge. Ako ne budete dolazili preporučamo da svakodnevno putem Radiopostaje Mir Međugorje budete sudionici misnih slavlja.
- Kod ulaska u crkvu ili u dolasku ispred crkve dolično se poklonite i prekrižite jer time častite Isusa u Presvetome Oltarskome sakramentu.
- Znak mira ćemo, bez pružanja ruku, iskazati franjevačkim riječima: Mir i dobro!
- Svetu pričest, prema naputku mjerodavne crkvene vlasti, primajte na ruku koja treba biti čista i dolična. (Hostija se prima na lijevi dlan, a desna ruka je ispod i s tom desnom rukom pobožno stavite hostiju u usta!) Tko baš ne osjeća da može tako primiti hostiju, nego samo na jezik, neka sačeka i među posljednima dođe na pričest kako bi drugi bili bez straha od prijenosa virusa.
- Put križa će i dalje biti petkom u 17 sati. Zbog potrebe kraćega zadržavanja u crkvi neće se do daljnjega slaviti put križa uz nedjeljne mise kao do sada. Pobožnost Trinaest utoraka s. Anti ostaje u 18 sati.

2. Ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih će biti. No, molimo vas da dolično dočekate svećenika i ako je tko u obitelji u izolaciji da nas obavijestite. Sto će biti s ispovijedima za Uskrs, mislimo na zajedničku veliku ispovijed vjernika, javit ćemo uskoro. Do tada, osim u konfliktu savjesti ili hitnim slučajevima, strpite se i molite krunicu Božanskoga milosrđa.

3. PREPORUKA: Sve naše crkve imaju vanjski razglas tako možete, tko to osjeća, ostati izvan crkve i pobožno sudjelovati u misnom slavlju, molitvi i pobožnosti.

4. Pozivamo župljane koje je zatekla neimaština i koji nisu u mogućnosti kupiti najnužnije namirnice za svoju obitelj da nam se jave u župni ured (jutri od 7,30 do 8,30 sati) kako bi vam pomogli sukladno mogućnostima iz fonda „Kruha s. Ante“.

5. Situacija se iz dana u dan mijenja i zato pratite župnu Internet stranicu i službeni Facebook naše župe gdje ćemo svaku promjenu odmah objaviti.

Pozivamo vas na žarku molitvu u obitelji: Gospin pozdrav, litanije, čitanje Gospina plača, krunicu, čitanje Svetoga pisma.

Kočerin, 20. ožujka, 2020.                                                  

Fra Mario Knezović, župnik

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje