Proslavljena misa za poginule i nestale u ratovima iz Župe Kočerin

U župnoj crkvi na Kočerinu 26. rujna je slavljena Sveta misa u spomen na sve poginule i nestale župljane u svim ratovima. Misno slavlje je predvodio fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator kauze za proglašenjem mučenicima fra Leo Petrovići i 65 subraće. U koncelebraciji su bili fra Velimir Mandić, fa Ante Penava, fra Stanko Mabić i župnik fra Mario Knezović. U asistenciji su bili fra Franjo Markić, bogoslov i ministranti. Pjevanje su predvodili članovi Frame. Misi je prethodila molitva krunice koju su animirali Trećari.

U svoj propovijedi fra Miljenko je na temelju biblijskih detalja posvijestio što se događa kada zlo uđe u nečiju kuću ili vrt. To već u slici imamo, kako reče, kod prvih ljudi Adama i Eve. Naglašavajući žrtvu koju su podnijeli oni koji su bili u ratovima posebno je istaknuo majke i bake u maramama koje su poput svjedoka živjele dostojanstveno unatoč gubitku svojih najmilijih. Mnoge su, a fra Miljenko je istaknuo da je nakon Drugoga Svjetskoga rata negdje na 100 djevojaka bilo samo 25 mladića, ostale i djevojke zbog nemogućnosti ulaska u brak. Pozvao je vjernike na snažnu molitvu u obiteljima, te izgradnju vlastite životne kuće u najboljoj namjeri i uz vrednote koje su neprolazne. Propovjednik je spomenuo i mučki ubijenu dvojicu fratara u Župi Kočerin fra Valentina Zovku i fra Andriju Topića i sve pozvao da nikad ne zaboravimo na zločin koji je počinjen njima i vjernome puku.
Po završetku misnoga slavlja župnik fra Mario je zahvalio sudionicima programa i vjernome puku koji u velikome broju dolaze i čuvaju uspomenu na poginule i nestale

www.kocerin.info

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje