Tko su ministranti i što mole

Ministrant je pozvan da u župnoj zajednici služi s određenom zadaćom, kako i sam naziv službe govori.
Latinska riječ ministrare znači služiti. Kao što ministri u državi služe na dobro svih građana tako je i ministrant službenik oltara, sudionik bogoslužja. Biti u posebnoj blizini Božjoj nije samo posebna čast nego je to i odgovornost.
Sveta misa je najuzvišenija molitva koju vjernici mogu prinijeti Bogu. Zato se od poslužitelja oltara očekuje posebna pozornost i sabranost.
Tvoje vladanje treba vjernike poticati na molitvu, nikako ne bi bilo u redu da svojim ponašanjem i držanjem na bilo koji način ometaš svećenika ili vjernike.

Ministrantsko odijelo ne želi samo uljepšati tebe kao osobu, već želi obogatiti liturgiju. Uredno odjeven ministrant, uz svečano i ozbiljno ponašanje, je ukras liturgije.
Kao što brižno ukrašavamo oltar cvijećem i svijećama, tako si ti isto hvalospjev bogoslužja samom Bogu.
Zaštitnik ministranata je sv. Tarzicije, zato što je svoj život položio za Krista noseći Sv. Pričest kršćanima u zatvoru.

Molitva za ministrante prije svete mise
Bože, ti divnim redom dijeliš službe anđelima. Daj da i ja kod ove Svete Mise služim tvom žrtveniku poput anđela: radosno, pobožno i pažljivo. Svi sveci i svetice Božje, a posebno sveti ministranti molite za mene.

Molitva poslije svete mise
Isuse, blagoslovi mene i sve moje prijatelje ministrante. Probudi u nama i u mnogim dječacima klicu duhovnog zvanja. Ako pak mene zoveš, daj mi snage da ti kažem: «Evo me»!

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje